Βάλια Μπινίκου

Crafter - Blogger @ Ftiaxto.gr

Η Βάλια Μπινίκου ξεκίνησε την καριέρα της ως Web Designer. Σπούδασε Visual Communication Design (ΒΑ(Hons)) ενώ έχει μεταπτυχιακό στο Design for Interactive Media (MA) από το Middlesex University του Λονδίνου. Με το τέλος των σπουδών της παρέμεινε στην Αγγλία όπου και δούλεψε ως Web Designer και Creative Director για 4 χρόνια.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα, δούλεψε σε online διαφημιστικές και το 2004 ίδρυσε την ONNUP, εταιρία σχεδιασμού και online marketing, από την οποία αποχώρησε το 2008 για να ασχοληθεί με το crafting. Λίγο πριν, το 2007, είχε ιδρύσει το πρώτο Ελληνικό site για χειροτεχνίες, το ftiaxto.gr, το οποίο έγινε η κύρια ασχολία της από το 2011.

Έχει εξερευνήσει σχεδόν όλες τις πτυχές του crafting ως επάγγελμα: έχει συμμετάσχει σε bazaar με χειροποίητες δημιουργίες, έχει διδάξει πλέξιμο και κόσμημα σε καλλιτεχνικό εργαστήριο, έχει διδάξει ραπτική σε online σεμινάριο, είχε eshop με υλικά χειροτεχνίας, γράφει tutorials, διοργανώνει εκδηλώσεις όπως η Χειροτέχνικα και το World of Crafters, παράγει περιεχόμενο για διαφημιστικές και προωθεί επιχειρήσεις και προϊόντα χειροτεχνίας.